Військовому РФ, який міг наказати розстріляти цивільних під час окупації Бучі, повідомили про підозру

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством, військовослужбовцеві армії РФ Олександру Досягаєву. Він міг віддавати наказ розстріляти чотирьох цивільних під час окупації Бучі на Київщині.

Про це йдеться у тексті підозри, опублікованій на сайті Офісу генпрокурора.

У березні 2022 року командир 2 батальйону 104 гвардійського десантно-штурмового полку 76 гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ РФ Олександр Досягаєв зі своїм підрозділом перебував у місті Буча Київської області. 

У документі йдеться, що 4 березня солдати рухались вулицею Києво-Мироцька до центру Бучі. Але їм довелося зупинитися, тому що частину дороги перегородив екскаватор і броньована техніка не могла проїхати. 

Як повідомляється, у цей час з боку центру міста їхав цивільний автомобіль. Росіяни почали хаотично обстрілювати машину і та зупинилась на узбіччі. Господар будинку, біля якого зупинилось авто, вийшов, щоб допомогти людям, які могли бути всередині. Чоловік сфотографував пошкодження і побачив, що водія всередині немає. У цей час поруч з екскаватором, який перегородив дорогу, на відстані 127 метрів стояли російські військові.

Солдати, як вважається, за наказом командира Досягаєва розстріляли чоловіка, поціливши йому в голову, від чого той загинув на місці.

Через годину на тій же дорозі військові армії РФ розстріляли ще одну машину, убивши всіх людей всередині – двох чоловіків і одну жінку.

Досягаєву загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, заочно про підозри у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, повідомили двом російським військовим, які торік могли розстріляти автівку з цивільними на Чернігівщині, вбивши жінку та чоловіка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter