Двом росіянам загрожує довічне за розстріл торік на Чернігівщині авто з цивільними

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозри у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, повідомили двом російським військовим, які торік могли розстріляти автівку з цивільними на Чернігівщині, вбивши жінку та чоловіка. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імен підозрюваних традиційно не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозри на Владислава Донгака та Артема Терешонкова, деталі яких збігаються з деталями із повідомлення. 

Випадок, щодо якого оголосили підозри, стався у березні минулого року поблизу села Рогощі Чернігівського району. Слідчі не зазначають цього, втім, вочевидь йдеться про вбивць судді Чернігівського апеляційного суду Любові Харечко. У текстах підозр приховали імена постраждалих, втім, ініціали вбитої “Х.Л.К”і Харченко Любов Костянтинівна відповідають імені загиблої судді. 

Слідчі встановили, що автівка, рухаючись по автомобільній дорозі в напрямку села Хмільниця, зупинилась на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Втім, російські військові, розуміючи, що пасажири не становили жодної загрози для них, почали обстрілювати їх з автоматичної зброї. 

Як наслідок водій та пасажирка загинули на місці, а двоє неповнолітніх отримали тілесні ушкодження.

Максимальна санкція інкримінованої підозрюваним статті передбачає довічне позбавлення волі. 

Нагадаємо, що експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у Київській, Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує усі ці напади те, що жертви знаходились у дорозі, аби задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter