Військовому ЗС РФ оголосили підозру в катуванні людей у Гостомелі на Київщині

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російському військовому оголосили підозру в катуванні людей у Гостомелі Київської області. За версією слідства, він утримував їх у підвалі без води та їжі. 

Про це повідомили в телеграмі Офісу генерального прокурора України. 

Фото: ОГПУ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури, військовослужбовцю зведеного підрозділу управління Росгвардії у Кемеровській області збройних сил РФ повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації селища Гостомель підозрюваний разом з іншими невстановленими російськими військовослужбовцями проводили незаконні обшуки будівель.

Окупанти вибивали двері, розбивали вікна та шукали військовослужбовців Збройних сил України і співробітників правоохоронних органів.

В одному з будинків вони погрожували мирним мешканцям зброєю та змусили їх повністю роздягнутися. Далі людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, а також, погрожуючи зброєю, імітували страту.

Також російські військові, проводячи так звані фільтраційні заходи, перевіряли документи та відбирали у цивільних осіб мобільні телефони.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, що журналісти “Слідства.Інфо” ідентифікували ще кілька десятків російських військових, які перебували на Київщині та Житомирщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter