Військові РФ обстріляли евакуйційний потяг на Донеччині – одна людина загинула

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У ніч з 12 на 13 березня результаті російського авіанальоту поблизу міста Слов’янськ Донецької області пошкоджено евакуаційний потяг “Краматорськ-Львів”. Одна провідниця загинула, ще одна отримала поранення.

Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Укрзалізниці та начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у телеграмі.

Ілюстративне фото

“Усю ніч російські літаки та артилерія завдавали ударів по півночі Донеччини. Так, близько 00:00 годин внаслідок авіанальоту зазнав пошкодження евакуаційний потяг “Краматорськ-Львів”. Внаслідок цього цинічного злочину одна людина загинула, одна – поранена”, – йдеться у повідомленні

Потяг прямував для здійснення евакуаційного рейсу до міста Лиман, щоб забрати мешканців Луганської та Донецької областей, які опинились у зоні запеклих бойових дій.

В Укрзалізниці уточнили, що пасажирський потяг був уражений уламками під час обстрілу поблизу станції Брусин. На Лиман поїзд їхав порожнім. У ньому були лише провідники, поїзний електромеханік і начальник поїзда.

Від отриманих ушкоджень одна з провідниць цього потяга загинула, інша отримала поранення. Жінку доставили до лікарні місті Слов’янськ, де наразі їй надається допомога.

Укрзалізниця наразі працює над тим, щоб евакуювати поїзну бригаду ушкодженого поїзда та всіх пасажирів, у тому числі близько 100 дітей, які очікували на порятунок на вокзалі міста Лиман.

Нагадаємо, під час спроби евакуації 11 березня з села Перемога Баришівського району Київської області в бік села Гостролуччя окупанти розстріляли колону мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter