Військові РФ обстріляли Дніпро та Нікополь, є загиблі та поранені

Дата: 16 Липня 2022
A+ A- Підписатися

15 липня, близько 21 години, окупанти завдали ракетних ударів по місту Дніпро. Російські ракети влучили в промислове підприємство, а також по вулиці поруч. Відомо про трьох загиблих та 16 поранених.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Фото: Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області

“У нас “прильоти” по Дніпру. Ракети влучили по промисловому підприємству і по жвавій вулиці поряд з ним”, – написав він.

Також відомо, що внаслідок російського обстрілу, загинув водій автобусу одного з міських маршрутів. Він закінчив свій робочий день та їхав припаркувати автобус, аби наступного ранку знов вийти на роботу. Як повідомив головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков, доїхати водій не встиг, і загинув прямо за кермом. 

“За попередньою інформацією, через ракетні удари загинуло 3 людей. Ще 15 поранені: 2 мають середні ураження, 13 – легкі. Згоріло 2 автомобілі, пошкоджено ще майже 10 машин”, – додали в ДСНС.

У житлових будинках, розташованих поряд, вибиті вікна та двері. На промисловому підприємстві виникла сильна пожежа. З вогнем боролися 46 рятувальників, було залучено 9 одиниць техніки.

Масштаби руйнувань з’ясовуються.

Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначило, що пуски ракет Х-101 здійснювались з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС із північної частини Каспійського моря. 

Чотири ракети були збиті силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування “Схід”.

Ракета Х-101 – одна із найтехнологічніших на озброєнні Росії. Її бойова частина важить понад 400 кілограмів вибухівки, а дальність польоту становить – 5500 кілометрів. Швидкість ракети – 720 км/год.

На ранок 16 липня окупанти накрили вогнем Нікопольський район Дніпропетровщини.

Фото: Валентин Резніченко

“Ворог продовжує терор наших міст та сіл. На ранок російська армія накрила вогнем Нікопольський район. Умисно ударили з “Градів” по житлових кварталах Нікополя. Пошкоджені 12 п’ятиповерхових будинків, школа та будівля ПТУ. Одна жінка поранена. Зараз вона у лікарні”, – написав Резніченко. 

Попередньо, двоє людей знаходяться під завалами зруйнованих квартир. На місці працюють рятувальники – розбирають руйнування і шукають людей.

По місту виявлено боєприпаси, які не здетонували.

Також Резніченко повідомив, що у Криворізькому районі під обстріли потрапили Зеленодольська, Апостолівська та Широківська громади.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення російські військові випустили по території Дніпропетровської області понад 170 ракет. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter