Військові РФ обстріляли Білозерку “градами”: двоє загиблих, поранені медики

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 19 липня, у пʼятницю, російські окупанти обстріляли селище Білозерка на Херсонщині. У результаті цього загинули дві місцеві жительки.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілу окупантами Херсонщини. Фото: поліція Херсонської області

“Зранку російські війська вкрили вогнем житловий будинок у Білозерці. Через це у власній оселі смертельні поранення дістала 72-річна місцева жителька. Мої співчуття рідним та близьким загиблої”, – написав він.

Пізніше Прокудін додав, що кількість загиблих зросла до двох − рятувальники з-під завалів дістали тіло жінки.

Він також уточнив, що росіяни били по Білозерці з РСЗВ “Град” − випустили близько 40 снарядів. Через це пошкоджені шість десятків цивільних будівель.

Також внаслідок обстрілу є поранені, серед яких – медичні працівники.

В обласній поліції розповіли, що напередодні на Херсонщині у результаті російських атак загинули двоє та постраждали шестеро людей, серед них – поліціянт та дівчина-підліток.

Так, росіяни вдарили дронами типу “FPV” по Олександрівці. Там загинув 74-річний чоловік, який у момент атаки перебував біля будинку. Внаслідок вибухів пошкоджений автомобіль гуманітарної місії. Поранення дістав 31-річний працівник поліції – у нього мінно-вибухова травма та уламкове поранення ноги, загрози його життю немає.

По селу окупанти били з артилерії: пошкодили адмінбудівлю, мобільну амбулаторію та сталося загоряння приватного будинку. На населений пункт російські військові скинули вибухівку з безпілотника, пошкодивши поштовий автомобіль.

У Білозерці через артобстріли пошкоджений приватний будинок та поранення дістала 48-річна жінка, у неї мінно-вибухова та черепно-мозкова травми, уламкові поранення плеча, спини та стегна.

Ввечері російські війська з артилерії обстріляли і Комишани, пошкоджено два житлові будинки, мінно-вибухову травму й вогнепальні рани тулуба отримала 55-річна жінка.

Крім того, армія РФ вдарила по Антонівці, у результаті чого сталося загоряння будинку та смертельні поранення отримала місцева жителька. Через атаку ворожого безпілотника у селищі пошкоджено два приватних будинки та два автомобілі.

Нагадаємо, що впродовж доби 16 липня через обстріли російської армії в Херсонській області дістали поранення семеро людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter