Війська РФ здійснили майже 3000 обстрілів Донеччини: загинули двоє цивільних і ще восьмеро поранені

Дата: 06 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
Російські загарбники за минулу добу, 5 жовтня, вбили двох і завдали поранень вісьмом жителям Донецької області.
 
Про це повідомили поліція області та голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.
 

“За 5 жовтня росіяни вбили 2 жителів Донеччини: у Великій Новосілці і Торецьку. Ще 8 людей в області за добу дістали поранення”, – йдеться у повідомленні.

За даними поліції, впродовж 5 жовтня правоохоронці зафіксували 2 958 ворожих обстрілів по лінії фронту та житловому сектору.

“Під вогнем перебували 15 населених пунктів: міста Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Мирноград, Селидове, Торецьк, селище Велика Новосілка, села Вознесенка, Новооленівка, Новоселидівка, Одрадне, Рівне, Розлив, Тихонівка, Трудове”, – йдеться у повідомленні.

Пошкоджено 58 цивільних об’єктів, з них  39 житлових будинків.

На Велику Новосілку росіяни скинули авіабомбу “ФАБ-250” з модулем УМПК – вбили 86-річного чоловіка та поранили його 76-річну дружину, яка була доставлена в лікарню без свідомості. Пошкоджені три приватних будинки.

У Торецьку внаслідок артобстрілу загинула цивільна особа, пошкоджена приватна оселя.

По Костянтинівці окупанти вдарили бомбою “ФАБ-250” з модулем УМПК та артилерією – травмовано п’ятьох мирних жителів, руйнувань зазнали 26 приватних будинків,  підприємство, гараж, три авто, 6 ЛЕП і три газопроводи.

За словами Філашкіна, за добу, що минула, з лінії фронту евакуювали 428 людей, у тому числі 33 дитини.

Нагадаємо, у Костянтинівці на Донеччині, яка наразі перебуває за 10 кілометрів від лінії фронту, ще залишаються 18 тисяч людей, серед яких майже пів тисячі дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter