Війська РФ вдарили по Харкову КАБами: щонайменше 12 людей зазнали поранень (оновлено)

Дата: 23 Червня 2024
A+ A- Підписатися

23 червня після обіду росіяни вдарили чотирма керованими авіаційними бомбами по Харкову. Унаслідок атаки загинув літній чоловік, ще дванадцятеро людей зазнали травм.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов та пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Влучили в приватний сектор і дитячий навчальний заклад.

Як уточнив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, росіяни обстріляли Шевченківський, Холодногірський і Київський райони Харкова.

За даними посадовця, 11 людей травмовані зокрема двоє підлітків 15 і 16 років. Одна людина у важкому стані, інші в середньому. Також унаслідок атаки загинув 73-річний чоловік.

У Харківській обласній прокуратурі зазначили, що у Холодногірському районі окупанти влучили по приватному житловому сектору.

“Загинув 73-річний чоловік. Отримали поранення та зазнали гострої реакції на стрес вісім людей: 16-річний хлопець, четверо чоловіків та три жінки. Пошкоджено понад 10 житлових будинків”, йдеться у повідомленні.

У Шевченківському районі частково зруйновано будівлю навчального закладу, пошкоджено багатоповерхівки та автомобілі. Отримали поранення 15-річний хлопчик та 26-річна дівчина. У 43-річної жінки гостра реакція на стрес.

Також є влучання в промисловій зоні Київського району.

Згодом у прокуратурі області уточнили, що кількість травмованих у Харкові зросла до 12.

“За медичною допомогою звернувся 27-річний чоловік, який отримав поранення під час ворожого авіаудару по Шевченківському району м. Харкова”, зазначили у відомстві.

Загалом правоохоронці зафіксували чотири удари по місту. Попередньо, на цей раз ворог застосував КАБ-250 з УМПК (керована авіаційна бомба з уніфікованим модулем планування та корекції) з н.п. Октябрський Бєлгородської області РФ.

Прокуратура розпочала досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, внаслідок учорашнього обстрілу Харкова в лікарнях області перебуває 41 постраждалий, серед яких троє дітей. Крім того, на Харківщині впродовж минулої доби через російські атаки загинула одна людина, ще восьмеро зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter