Війни не було б, якби світ відреагував на вторгнення в Крим – Ердоган

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Недостатня реакція світової спільноти на окупацію Росією Кримського півострова у 2014 році призвела до нинішньої агресії Росії проти України.

Таке переконання висловив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на церемонії відкриття Анталійського дипломатичного форуму, пише “Укрінформ“.

Реджеп Таїп Ердоган

“Якби весь Захід і весь світ підняли свій голос проти вторгнення в Крим у 2014 році, чи зіткнулися б ми із сьогоднішньою картиною? Але ті, хто мовчав про окупацію Криму, зараз вже щось говорять. Хіба справедливість діє в одній частині цього світу і недійсна в іншій частині? Що це за світ? На жаль, міжнародне співтовариство не виявило необхідної чутливості та не надало необхідної підтримки для усунення цієї несправедливості”, – сказав президент Туреччини.

Він переконаний, нинішньої російської агресії проти України можна було б уникнути, якби дипломатичні інструменти раніше застосовувалися більш дієво.

“Сьогодні ми стикаємося з руйнівними і болючими наслідками проблем, які можна вирішити дипломатичним шляхом, якщо вчасно проявити сильну волю. Коли ми бачимо, як мирні жителі залишають свої домівки, діти, сповнені страху та тривоги, міста в руїнах, невинні гинуть, наш смуток зростає в геометричній прогресії”, – сказав президент Туреччини.

Раніше ZMINA повідомляла, що Німеччина – єдина країна, яка чинить опір спробам Євросоюзу накласти санкції на найбільший російський банк “Сбербанк” та російський енергетичний сектор.

Як відомо, напередодні німецька METRO AG відмовилася закрити свій бізнес у Росії через повномасштабну війну проти України. МЗС України оприлюднило список компаній, які вирішили залишитися на території РФ під час повномасштабної війни Росії проти України, яка супроводжується міжнародними злочинами з боку Роосії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter