МЗС склало список компаній, які досі функціонують на російському ринку

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

МЗС України оприлюднило список компаній, які вирішили залишитися на території РФ.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство на своїй фейсбук-сторінці.

До цього списку належать, зокрема, Huawei, Bosch, Herbalife, “Ашан”, Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer.

Відомство також нагадує, що кожен товар, який постачає, виробляє або продає компанія на російському ринку, робить свій внесок до військового бюджету. А він, як наголошує МЗС, завжди був пріоритетом для російського уряду в порівнянні з будь-якими елементарними потребами власних громадян.

Крім того, українські дипломати закликають перелічені компанії переглянути свої рішення й повністю припинити роботу у Росії, а відповідальний бізнес, уряди та споживачів з усього світу бойкотувати такі компанії та їхні продукти.

Як повідомило виданню ZMINA Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН), з 4:00 ранку 24 лютого 2022 року до опівночі 9 березня 2022 року УВКПЛ ООН зафіксував 1 506 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні. Серед них 549 загиблих і 957 поранених.

Серед загиблих 101 чоловік, 67 жінок, 6 дівчаток і 9 хлопчиків , а також 26 дітей і 340 дорослих, стать яких не вдалось встановити. Серед 957 поранених: 81 чоловік, 64 жінки, 14 дівчаток і 4 хлопчики та 34 дитини і 760 дорослих, стать яких не вдалось встановити

За даними Генерального штабу Збройних сил України, в країні вбито понад 12 тисяч російських військових.

Міністерство внутрішніх справ України створило сайт 200rf.com. На ньому викладають фото та відео російських солдатів, які загинули в Україні чи потрапили в полон. Роскомнагляд заблокував цей сайт на території Російської Федерації, але він доступний через VPN.

Як відомо Міністерство оборони України регулярно оновлює базу “Окупант” з даними про російських військовополонених. Україна розробила цей ресурс для громадяни Росії, зокрема родинам солдатів або їх знайомих, для отримання інформації про стан та місцезнаходження полонених. Також родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися з представниками Міністерства оборони України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter