Війна закінчиться звільненням Криму – Зеленський

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України почалася з захоплення Кримського півострова і закінчиться його звільненням. 

Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні до українців 9 серпня.

“Сьогодні багато уваги до тематики Криму. І це правильно, бо Крим – український, і ми ніколи від нього не відмовимося. Ми не забудемо, що саме з окупації Криму почалася російська війна проти України”, – сказав президент.

Він нагадав, що Російська Федерація перетворила наш півострів на одне з найнебезпечніших місць у Європі, принісши на півострів масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну.

Зеленський зазначив, що Росія вдається до терору в Криму, а світ починає визнавати, що у 2014 році “помилився, коли вирішив не давати відповіді на повну силу на перші агресивні кроки Росії”.

За словами президента України, присутність окупантів на півострові створює загрози Європі та світовій стабільності. 

Не може бути безпечним Чорноморський регіон, поки Крим окупований. Не буде стабільного і довготривалого миру і в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря, поки Росія має змогу використовувати наш півострів як свою військову базу.

Володимир Зеленський

Президент висловив переконання, що Кримський півострів буде деокупований

Зеленський також нагадав, що Кримська платформа цьогоріч проведе новий саміт. Також готуються нові рішення для захисту прав корінних народів України та програми відновлення Криму після звільнення. 

За його словами, Україна відбиває “колонізаторську навалу” від Харківщини до Херсона, від Донецька до Енергодара, від Станиці Луганської до Ялти, від Бердянська до Новофедорівки, щоб уся Україна була вільною.

Нагадаємо, “Кримська платформа” – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter