“Війна проти дітей”: щомісяця в Ємені вбивають у середньому 33 дитини

Дата: 09 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Попри оголошене у 2018 році перемир’я жити дітям у Ємені небезпечно. Хоча кількість жертв там, порівнюючи з попереднім роком, знизилася, проте із січня до жовтня 2019 року щомісяця в середньому 33 дитини діставали вогнепальні поранення або гинули. 

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на благодійну організацію “Save the Children”.

Половина жертв припадає на міста Ходейда й Таїз. Там бої не завершувалися ще тривалий час. 

“Драматична гуманітарна криза продовжується”, – прокоментувала співробітниця Save the Children Маріам Алдогані

Як відомо, 13 грудня 2018 року єменські ворожі сторони за посередництвом ООН підписали Стокгольмську угоду, яка дала сподівання на мир. Документ передбачає припинення вогню в стратегічно важливому портовому місті Ходейда, що відіграє важливу роль для забезпечення цивільних необхідними засобами для існування. Однак із січня до жовтня 2019 року в Ходейді загинуло 56 дітей, а 170 дістали поранення. 

Кількість смертних випадків у Таїзі після підписання угоди подвоїлася до 57. Сторони, що конфліктують, раніше зобов’язалися відкрити гуманітарний коридор до міста, однак досі цього не зробили. 

За словами лікарки Маріам Алдогані, цьогоріч 500 єменських дітей отримали медичну допомогу. У них були переломи кісток, опіки та рани від шрапнелевих куль. 

“У деяких були поранення, що загрожували життю. Ця війна проти дітей має бути припинена”, – наголосила вона. 

Нагадаємо, у 2017 році близько 11 мільйонів дітей у Ємені через збройний конфлікт потребували екстреної гуманітарної допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter