Близько 11 мільйонів дітей у Ємені потребують екстреної гуманітарної допомоги – ЮНІСЕФ

Дата: 27 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Близько 11 мільйонів дітей у Ємені, де триває збройний конфлікт, потребують екстреної гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на представника ЮНІСЕФ з питань країн Близького Сходу і Північної Африки Герт Каппелер.

 

Він зазначив, що, за оцінками ЮНІСЕФ, кожні десять хвилин в Ємені від хвороб, яким можна запобігти, вмирає дитина”. “Сьогодні справедливо сказати, що Ємен є одним з найгірших місць на Землі для дітей”, – сказав Каппелер на прес-конференції в Аммані.

За його словами, війна в Ємені перетворилася у війну з дітьми. Він додав, що з початку операції, керованої Саудівською Аравією міжнародної коаліції проти єменських повстанців-хуситів в країні загинули або отримали важкі поранення близько п’яти тисяч дітей, повністю або частково зруйновані тисячі шкіл і медзакладів.

Напередодні місцеві ЗМІ повідомили, що в Ємен прилетіли чотири літаки з гуманітарною допомогою, включаючи продукти харчування та медикаменти.

Збройний конфлікт у Ємені триває з березня 2014 року. Повстанці-хусити і лояльна екс-президенту Ємену Алі Абдаллі Салеху частина армії протистоять військам президента Абд Раббо Мансура Хаді, якого підтримують сили арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

За даними ООН, в Ємені 20 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги, з них сім мільйонів знаходяться на межі голоду. Також, згідно з відомостями ООН, в Ємені лютує холера, і наразі зареєстровано 850 тисяч осіб, хворих на холеру або людей з підозрою на цю хворобу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter