Відтепер дізнатися про проблеми українських жінок можна граючи

Дата: 04 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Спеціалісти з Благодійного фонду “Стабілізейшн Суппорт Сервісез” за сприяння Українського жіночого фонду створили настільну гру “Бути жінкою”, що покликана показати проблеми українських жінок, які живуть у світі ґендерних стереотипів.

Презентація гри пройшла в Українському кризовому медіацентрі.

За словами авторів гри, її створювали протягом трьох місяців та деякий час тестували у фокус-групах.

“Ми сподіваємось, що ця гра зможе пролити світло на багато різних ситуацій, які стаються в нашому щоденному житті. Іноді ми навіть не знаємо, що це є проблема для тих, хто нас оточує, що такі ситуації можуть мати погані наслідки, що вони можуть забирати у жінок енергію, зупиняти на шляху до досягнення їх цілей”, – зауважує виконавча директорка Благодійного фонду “Стабілізейшн Суппорт Сервісез” Ольга Іванова

Минулого року фонд уже долучався до створення іншої настільної гри “Переселенська блуканина”, яка давала гравцям шанс відчути себе ВПО.

Минулорічна гра “Переселенська блуканина”

В основі нової гри лежать історії восьми героїнь, а головна мета – допомогти героїні досягнути її цілей шляхом накопичення ресурсів, подолання стереотипів та використання позитивних ситуацій.

Гру вже презентували в дев’яти областях України в межах акції “16 днів проти насильства”, наразі автори говорять, що найближчим часом додаткові презентації відбудуться в 17 українських містах.

Охочим замовити гру треба заповнити реєстраційну форму, вказавши інформацію про себе та як ви плануєте використовувати гру. 

Останні соціологічні дослідження показали: досі більшість українців вважають, що представники обох статей мають долучатися до вирішення таких питань, як догляд за літніми батьками, планування сімейного дозвілля та турбота про дітей, проте суто жіночими чи чоловічими респонденти досі вважають хатні клопоти та захист країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter