Відтепер спрощену заяву на призначення пільг замість ветерана можуть подати члени його сім’ї

Дата: 13 Липня 2024
A+ A- Підписатися
Спрощену заяву на призначення пільг замість ветерана можуть за потреби подати члени його родини – особисто, поштою або на порталі Пенсійного фонду.
 
Про це повідомили у пресслужбі ПФУ.
 

У межах експериментального проєкту замість двох окремих заяв подається одна спрощена – про взяття на облік та про надання пільг.

“За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі”, – йдеться в роз’ясненні.

У ПФУ нагадують, що подати документи можна в один зі способів: особисто – через сервісні центри Фонду, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг; поштою або онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або через “Дію”.

Нагадаємо, у червні поточного року Міністерство у справах ветеранів запустило електронну Карту послуг для ветеранів війни у громадах. Вона доступна на платформі “е-Ветеран”. Там відображатимуться послуги, які держава, недержавні та міжнародні організації пропонує ветеранам, їхнім родинам або сім’ям загиблих воїнів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter