Відсьогодні уряд запустив монетизацію “пакунка малюка”

Дата: 01 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

З 1 вересня уряд розпочав процес монетизації так званого пакунка малюка, який з 2018 року отримують батьки новонароджених. 

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики. 

У березні поточного року уряд ухвалив постанову, відповідно до якої закупівлі одноразової допомоги за кошт держбюджету проводили централізовано через установу “Професійні закупівлі”. Однак 30 червня Антимонопольний комітет скасував процедуру, адже на неї почали скаржитися її учасники. 

З 1 вересня Приватбанк розпочав видавання спеціальної картки для виплат у межах монетизації “пакунка малюка”. Головною особливістю картки, як зазначили в міністерстві, є те, що її можна відкрити протягом року з дати народження дитини, а кошти використати ще протягом року з моменту їхнього зарахування. Гроші можна витратити на придбання, зокрема, засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, підгузків, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, посуду та іграшок. У Мінсоцполітики наголосили, що купувати ці товари треба в магазинах, що уклали відповідні договори з відомством

Нагадаємо, що в травні 2018 року уряд розширив допомогу сім’ям з новонародженими: відтоді після виписування з пологового будинку батьки отримують “пакунок малюка” з необхідними в перші місяці життя речами, а ті, хто має дітей до трьох років, можуть скористатися компенсацією, якщо офіційно найняли на роботу няню. У березні минулого року Кабмін визначив розмір виплат за третю та кожну наступну дитину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter