Відремонтовані станції метро у Києві адаптують для маломобільних груп – КМДА

Дата: 18 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Відремонтовані станції метро у Києві адаптують для потреб маломобільних груп населення.

Про це розповів заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє видання “Вечірній Київ”.

Минулого року міськрада почала ремонт станції “Святошино” на червоній гілці метро, де, за словами Давтяна, адаптують для маломобільних груп один з виходів.

“Ремонт станції метро “Святошин”, який ми розпочали минулого року та практично завершили один із виходів, теж передбачає створення зручних для осіб із обмеженою мобільністю умов користування станцією. Власне, це не лише про метро. Однією із головних вимог до столичного транспорту є дружність до усіх груп пасажирів. Рухомий склад, який ми купуємо, має понижену підлогу, на зупинках та станціях встановлюються мнемосхеми та тактильні таблички, інші допоміжні елементи”, – розповів чиновник.

Нещодавно оголосили тендер на проведення ремонтних робіт станції “Політехнічний інститут”, яка, за інформацією КМДА, теж відповідатиме потребам різних частин населення.

Нагадаємо, що у серпні минулого року виявилось, що підйомники для людей з інвалідністю, які у 2016 році встановило підприємство “Київпастранс” на станціях швидкісного трамваю в столиці, не працюють. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter