Відомий актор зняв для Instagram документальний серіал про булінг

Дата: 20 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Відомий американський актор і режисер Джона Хілл зняв для соціальної мережі Інстаграм документальний серіал “Без фільтрів” про булінг.

Про це повідомляє видання Variety.

Зірка фільму “Вовк з Волл-стріт” зняв серіал, щоб привернути увагу людей до проблеми цькування в мережі. Хілл, який зізнавався, що сам ставав жертвою булінгу, поспілкувався з людьми, які також опинились у такій ситуації. Вони розповідають актору про те, як це – бути об’єктом насмішок через зовнішній вигляд. 

“Я намагався створити середовище для молодих людей, у якому їх могли б почути і вислухати. Хотілося б, щоб у моєму дитинстві існувала платформа, де можна було б дізнатися про страждання і досвід цькування. Сподіваюся, це надихне молодих людей на те, щоб ділитися своїми історіями і почуттями та допоможе їм не відчувати себе такими самотніми”, – розповів режисер серіалу. 

Хілл відомий тим, що часто спілкується з людьми, які цькують у мережі підлітків, та пропонує їм допомогу. 

Серіал “Без фільтрів”, що складається з чотирьох епізодів, наразі доступний у самій соцмережі та на сайті сервісу IGTV, який призначений для перегляду довгих відео.

Як відомо, у липні Instagram, який з 2012 року належить американському гіганту Fаcebook, запустив дві функції, які мають захистити користувачів соцмережі від цькування та образ у мережі. Відтоді штучний інтелект підказує людям, що лишають коментарі під публікаціями інших користувачів, якщо ті можуть потенційно когось образити. 

Нагадаємо, що, згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менш ніж половина розповідали про цей досвід батькам, рідним та друзям. Експерти зазначають, що частіше за інших дітей зазнають булінгу сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які через різні життєві обставини “замкнені в собі”.

У грудні минулого року парламент доповнив статтю 173 КУпАП поняттям “булінг”. Відтоді в Україні активно почали притягати до відповідальності кривдників: уперше за цькування в країні покарали в Борисполі, де школярка виклала інтимні фото однолітки в Instagram. Також на сьогодні є щонайменше одне рішення суду щодо притягнення до відповідальності за булінг учителя. 

Центр прав людини ZMINA приготував спеціальну інструкцію для дітей, батьків та вчителів про те, як побороти булінг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter