“Відображення”: студія Disney представила бодипозитивний мультфільм про плюс-сайз балерину Бʼянку

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Студія Disney вперше представила короткометражний анімаційний фільм про бодипозитив, де головною героїнею є плюс-сайз балерина Бʼянка. Дівчина “бореться” зі своїм відображенням у дзеркалі через низьку самооцінку та дисморфію тіла.

Про це повідомляє “Glamour Magazine”.

Скриншот з мультфільму

Невеликий уривок із фільму показує, як Б’янка займається балетом перед дзеркалом, та її дзеркальне відображення розпадається на частини, що символізує зламане сприйняття дівчиною свого тіла.

Зрештою героїня перемагає комплекси й страх, зосереджуючи увагу на своїй внутрішній силі, витонченості та витривалості.

Тож стрічка порушує проблему дисморфії тіла – це ментальний розлад, при якому людина надзвичайно зациклена на недоліках своєї зовнішності.

“Відображення” — це мініфільм з серії експериментальних фільмів Short Circuit, у яких йдеться про важливість формування власної особистості та самооцінки.

Режисеркою короткометражного фільму є художниця Disney Animation Гілларі Бредфілд.

Бодипозитивний посил стрічки отримав схвальні відгуки у соцмережах.

Раніше ZMINA писала, що вперше за останні 10 років відбулося поповнення команди героїв M&M’s. Нова героїня вчить цінувати себе й приймати власну індивідуальність. Вона, як зазначає MARS, відкрито демонструє власне “я” та є прикладом сучасного інклюзивного суспільства.

Нагадаємо, що дитяче шоу “Томас та його друзі” незабаром представить свого першого персонажа з аутизмом, створеного у співпраці з організаціями та письменниками з аутизмом. Персонажа, на ім’я Бруно Гальмівна машина, озвучить 9-річний Елліотт Гарсія, актор з аутизмом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter