Віднині у Тайвані одностатеві пари зможуть усиновлювати дітей

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд Тайваню схвалив законопроєкт, що дозволяє одностатевим сім’ям усиновлювати дітей, з якими жоден з партнерів не має родинних зв’язків. Таким чином в країні усунули ще одну перешкоду для досягнення рівності шлюбів для ЛГБТ-людей.

Про це повідомляє CNN.

Фото: AFP

Раніше тільки гетеросексуальні пари та самотні люди могли усиновлювати дітей, з якими вони не пов’язані біологічно. Це призводило до того, що тільки один із партнерів, який знаходився в одностатевих стосунках, міг оформити батьківство чи материнство. 

“Я дуже радий, що сьогодні ми надали одностатевим парам право на спільне усиновлення. За законом, ми нарешті повернули одностатевим парам право на їхніх дітей. Батьківська любов однакова, і лише через спільне усиновлення ми можемо захищати права та інтереси один одного законодавчо, – сказав депутат від урядущої Демократичної прогресивної партії та один з ініціаторів проєкту Фань Юнь.

До того, як парламент схвалив законопроєкт, деякі одностатеві пари роками судилися через таку дискримінацію у тайванських судах.

У січні 2022 року пара геїв з міста Гаосюн зуміла успішно оскаржити заборону на усиновлення дітей одностатевими партнерами, коли суд ухвалив, що спільне усиновлення відповідає інтересам їхньої дитини. Однак суд також відхилив інші подібні справи, і закон, який обмежував їхні громадянські свободи, залишався незмінним доти, доки у нього не внесли поправки.

Тайванський альянс із захисту прав цивільного партнерства, який виступає за права ЛГБТ-людей на острові, назвав це рішення великим кроком до досягнення повної рівності шлюбів.

Нагадаємо, що у травні 2019 року парламент Тайваню проголосував за легалізацію одностатевих шлюбних союзів. За словами журналістів, у момент голосування сотні прихильників рівних прав для ЛГБТ-людей зібралися під дощем біля будівлі парламенту в столиці Тайбеї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter