Відлуння гомофобного Львова: у Києві проведуть додаткові заходи на підтримку львівської громади

Дата: 07 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисники проведуть додатковий день Фестивалю рівності на підтримку львівської громади та всіх, хто прагне дотримання прав людини в Україні. Захід відбудеться у суботу 14 травня у МедіаХабі (вул. Суворова 4/6)

Про це Центру інформації про права людини розповіла голова громадської організації “Інсайт” Олена Шевченко.

“Відкриття заходу перейде у дискусію про права людини та політичний контекст в Україні. Ми будемо піднімати тему радикалізму і говорити про те, яке місце зараз займають права людини у нашій політиці, економіці та соціальних реформах, чому, наприклад, праворадикальні угруповання отримали такий карт-бланш на свою активність. У той час як інші правозахисні організації, які страждають дуже часто від цього радикалізму, не мають ніякої підтримки з боку держави”, – каже Олена Шевченко.

Згідно з програмою, під час заходу відвідувачі зможуть переглянути відеопроект “9 історій камінауту”, короткометражні фільми, послухати поради фахівців, як спілкуватись з людьми з інвалідністю, послухати віріші та вишукані французькі шлягери Марії Сем Кацеви тощо.

Нагадаємо, 19 березня учасники Фестивалю рівності виїхали зі Львова після того, як невідомі у балаклавах зірвали захід, який мав відбутись у готелі “Дністер”. Усіх учасників заходу та персонал готелю евакуювали після повідомлення про мінування.

Напередодні заходу Львівський окружний адміністративний суд заборонив будь-які масові заходи 19-20 березня на проспекті Свободи. Окрім громадської організації “Інсайт”, яка планувала провести ЛГБТ-квест, заявку на проведення акції в тому ж місці та в той же ж час внесла права громадська організація “Сокіл”. У Львівській мерії назвали проведення заходу недоречним.

Депутати з міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” засудили насильство, пасивність поліції та міської влади Львова, що призвело до зриву фестивалю.

Фестиваль рівності – це культурний майданчик, який проповідує ідеї недискримінації, рівності для усіх груп меншинств.

Нині активісти подали до правоохоронних органів понад 10 скарг, пов’язаними з подіями того дня. За словами Олени Шевченко, правоохоронці у Львові не хочуть відкривати кримінальні провадження і активісти регулярно такі відмови оскаржують у судах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter