Відбувся новий обмін полоненими: додому повернулися 20 українських військових

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 13 жовтня, відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернулися 20 українських захисників. Серед військових є ті, кого тримали в Оленівці. 

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Фото: Міністерство оборони України

“У рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими сьогодні відбувся черговий обмін. З російського полону додому повернулися 20 українських захисників. Серед них із ЗСУ – 14 осіб, ТрО – 4 особи, ВМС – 1 особа, НГУ – 1 особа. Серед звільнених солдати та сержанти та один офіцер. Триває робота над наступними обмінами. Україна робить усе можливе для повернення всіх Захисників та Захисниць”, – зазначили у міністерстві.

Згідно з повідомленням, звільнені захисники служать, зокрема, у патрульному батальйоні ЗАЕС, 808 понтонно-мостовому полку, 503 окремому батальйоні морської піхоти, 56 окремій мотопіхотній бригаді, 24, 53, 65 та 92 окремих механізованих бригадах, 46 окремій десантно-штурмовій бригаді, у військах ТрО. 

Найстаршому зі звільнених військових – 49 років, наймолодшому – 19.

Представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони та член Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими Андрій Юсов в ефірі телемарафону розповів, що за період від повномасштабного вторгнення Росії відбулося понад 20 обмінів, у межах яких до України повернулись більше ніж 800 захисників і цивільних осіб.

Щодо повернення тіл загиблих захисників, серед яких є загиблі внаслідок теракту в Оленівці, він зазначив, що офіційні висновки будуть оприлюднені після проведення слідства та відповідних експертиз, адже будь-яка неправильна інформація може бути дуже болючою і для рідних, і для тих, хто залишається в полоні.

Також Юсов зазначив, що росіяни так і не допустили місію ООН та Червоний Хрест на територію Оленівки. А це унеможливлює системну експертизу та об’єктивне розслідування. 

Нагадаємо, що 11 жовтня Україна провела черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 32 українських захисників та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорстокі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти. 

Крім того, відбулася чергова операція з обміну тіл загиблих військових. Україні вдалося повернути тіла 62 захисників, зокрема вбитих в Оленівці.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter