Черговий обмін полоненими: вдалося звільнити 32 українських військових та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

11 жовтня Україна провела черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 32 українських захисників та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. 

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. За словами Єрмака, всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти. 

У кожного полоненого своя історія. Є такі, що “розривають” зсередини“, — зазначив глава ОП.

Так, наприклад, загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні, працював дитячим тренером з футболу у клубі “Динамо” (Львів). Він воював за Україну та тут зустрів жінку, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем.

Також вдалося звільнити рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Той загинув на його очах, а молодший брат того ж дня потрапив у полон. У старшого брата залишилась дружина та дві доньки. 

Зараз звільнені військові проходять медичний огляд, а потім зможуть побачити своїх рідних.

Ми повертаємо людей. І повернемо всіх. Ми будемо боротись за кожного українця. Адже наші люди — наш найцінніший скарб. І ми переможемо. В цьому немає жодних сумнівів“, — пише Єрмак.

Крім того, сьогодні також вдалося повернути тіла 62 загиблих захисників, зокрема вбитих в Оленівці. 

Нагадаємо, що існує формула обміну військовополоненими України та Росії, яку пропонує Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, – “всіх на всіх”. Українська сторона активно працює над цією концепцією, але Росія не хоче, щоб обмін здійснювався таким чином. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter