Видання “Новое время” заявило про погрози від нардепа Пашинського

Дата: 13 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявляє про тиск після публікації розслідування, фігурантами якого є народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“У статті йшлося про те, що, на думку багатьох джерел, вони є головними бенефеціарами схем як при держзамовленні військово-промислового комплексу (ВПК), так і продажу за кордон продукції ВПК і купівлі за кордоном військової техніки”, – написав він.

За словами Сича, після цього редакція отримала вимоги спростування і погрози судових позовів від декількох юридичних осіб, які є фігурантами статті.

Віталій Сич повідомив, що 12 квітня до редакції прийшли адвокати Пашинського з пропозицією “мирного врегулювання”.

“Вони у досить ввічливій формі і з усмішкою (поки не буду називати їхні імена) сказали, що люди хочуть “рвати” “Новое время”, але є й інший варіант. Я уточнив, що значить “рвати” і чи не мається на увазі фізична загроза? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте, як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей у Міноборони і оточенні Пашинського в парламенті”, – повідомив головний редактор видання.

За його словами, “мирним варіантом врегулювання” є публікація в журналі повного тексту статті Пашинського з публікацією його портрету на обкладинці журналу “Новое время”.

Напередодні видання “Цензор.нет” опублікувало статтю Пашинського, який заявив про підготовку позову до суду на видання “Новое время”. Крім того, він пообіцяв звернутися до відомих українських громадських організацій, які займаються моніторингом діяльності ЗМІ та журналістської етики, з проханням дати оцінку таким діям видання “Новое время” та журналіста Івана Верстюка.

Народний депутат з фракції “Народний фронт”, голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, коментуючи заяви про погрози зі свого боку на адресу журналістів видання “Новое время”, закликає головного редактора видання Віталія Сича звертатися до правоохоронців.

“Якщо хтось погрожував пану Сичу, я наполягаю на тому, щоб він звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів. Зі свого боку обіцяю, в разі необхідності, брати участь у будь-яких слідчих діях”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

У Національній спілці журналістів України заявили, що будуть звертатися до вітчизняних та міжнародних партнерів через тиск на “Новое время”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter