Від завтра журналістів до Бахмута пускатимуть лише за спецперепустками

Дата: 12 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Для представників медіа доступ до міста Бахмут з 13 лютого можливий лише за спеціальними перепустками.

Про це повідомляє Донецька обласна військова адміністрація.

Джерело: Reuters

У повідомленні зазначено, що Донецька ОВА з повагою і вдячністю ставиться до роботи представників медіа, які висвітлюють злочини російської окупаційної армії на Донеччині, але просить звернути увагу на те, що  з 13 лютого доступ до м. Бахмут можливий лише за спеціальними перепустками. Робота з отримання заявок на перепустки, їхньої видачі та подальшого вилучення після використання проводиться військовими та правоохоронцями спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією”.

У Донецькій ОВА зазначають, що перепустки, не підкріплені акредитаційним  посвідченням  Збройних сил України, не можуть бути підставою для перетину блокпостів. Особа, яка не має при собі акредитації Збройних сил України і перепустки, виписаних на її ім’я, не зможе перетнути блокпост.

Крім того, спеціального супроводу для роботи на цивільних об’єктах журналістам не надається. Для роботи із військовими підрозділами чи правоохоронцями може надаватися супровід за попередньою домовленістю з  ОВА.

Росіяни часто ведуть прицільний вогонь по працівниках ЗМІ. Раніше ZMINA повідомляла, що у січні в селі Невське на Луганщині знімальна група телеканалу “Дом” потрапила під обстріл російських окупантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter