Від сьогодні вакциновані українці віком 60+ зможуть купити ліки за “ковідну тисячу”

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Із 24 січня вакциновані громадяни від 60 років зможуть використати кошти за програмою “єПідтримка” на купівлю ліків.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Фото: 0462.ua

Кабмін розширив дію програми “єПідтримка” на купівлю ліків для літніх українців ще 19 січня. Вони зможуть придбати лише ті препарати, які дозволено до застосування та внесено до Держреєстру лікарських засобів, як за рецептом лікаря, так і без нього. 

“За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби. Не можна купувати засоби з недоведеною ефективністю, біологічно активні добавки чи якісь медичні прилади”,наголошував заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Із 3,5 мільйона вакцинованих літніх українців, за даними Грибана, 930 тисяч уже подали заявки на отримання коштів у межах програми “єПідтримка”. Тисячу за щеплення, як свідчать дані Мінцифри, отримали 7,3 мільйона українців із близько 8 мільйонів, які відкрили віртуальні картки.

Наразі понад 15 мільйонів українців отримали хоча б одну дозу вакцини, а щеплених двома дозами налічили понад 14,4 мільйона. Додаткову дозу отримали 13 тисяч людей, а бустерну – 203,4 тисячі.

Нагадаємо, що нещодавно презентували чат-бот для пацієнтів, які отримують препарати за програмою “Доступні ліки”. Застосунок може прокласти маршрут до аптеки, в якій слід отримувати ліки, у селі, містечку чи мегаполісі, а також нагадає про отримання наступного рецепта та допоможе організувати домашню аптечку.
 
Фотографія обкладинки: Getty Images
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter