Від повномасштабного вторгнення Росії загинула щонайменше 1 081 цивільна людина — ООН

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинула щонайменше 1 081 цивільна людина. 1 707 цивільних отримали поранення.

Такими є дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини, пише “Інтерфакс-Україна”.

“УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, особливо на території, контрольованій урядом, і особливо в останні дні, оскільки отримання інформації з деяких регіонів, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще очікують підтвердження”, – йдеться в доповіді.

Зокрема, це стосується, наприклад, Маріуполя і Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька і Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про велику кількість жертв серед цивільного населення.

У дововіді зазначають, що причиною більшості випадків загибелі або поранення цивільних було застосування вибухових пристроїв із великою зоною ураження, а також обстрілів з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетних та авіаударів. 

За даними УВКПЛ ООН, загинуло 219 чоловіків, 165 жінок, 30 хлопчиків і 15 дівчаток, тоді як стать 48 дітей і 604 дорослих наразі не вдалося встановити.

Серед 1 707 поранених – 28 дівчаток і 23 хлопчики, а також 69 дітей, стать яких наразі не вдалося встановити.

В ООН зазначили, що в Донецькій та Луганській областях станом на 00.00 25 березня було зафіксовано 285 загиблих і 672 поранених на території, контрольованій урядом, а також 59  загиблих і 224 поранених на території, контрольованій бойовиками незаконних збройних формувань”Л/ДНР”.

В інших регіонах України під контролем уряду (у Києві, а також у Житомирській, Запорізькій, Київській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Черкаській та Чернігівській областях) ООН зафіксувала 737 загиблих і 811 поранених.

Раніше в Офісі Генпрокурора повідомляли, що через повномасштабне вторгнення РФ в Україні загинули 128 дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter