Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні загинули 128 дітей – Офіс Генпрокурора

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україні загинули 128 дітей, ще понад 172 отримали поранення.
 
Про це станом на ранок 24 березня повідомили в Офісі генерального прокурора.
 
Потерпілий унаслідок обстрілу восьмирічний хлопчик Діма в реанімації в Харкові, 10 березня 2022 року. Фото: УНІАН

“Станом на ранок 24 березня загинули 128 дітей, більше як 170 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській області – 64, Харківській – 43, Донецькій – 43, Чернігівській – 32, Миколаївський – 24, Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 і Сумській – 14”, – йдеться у повідомленні.

У Маріуполі під завалами житлового будинку, який обстріляли росіяни, знайшли тіло 11-річної гімнастки Катерини.

11 березня під час евакуації цивільного населення в селі Перемога Броварського району Київської області військові РФ розстріляли колону автомобілів, внаслідок чого загинув 13-річний хлопець.

13 березня у Бучі Київської області російські військовослужбовці розстріляли автомобіль, в якому перебувала родина, мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули.

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями внаслідок обстрілів російськими окупантами доставили 9 дітей із Маріуполя та Сєвєродонецька.

У Генпрокуратурі повідомили, що через бомбардування та обстріли пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю.

“Серед закладів освіти зазнали пошкоджень та руйнувань більше ніж 230 шкіл та 155 дитячих садків. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в Києві. Крім того, зазнали руйнувань більш як 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки”, – уточнили в Офісі генпрокурора.

У Генпрокуратурі зазначають, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter