Від початку нової збройної агресії РФ в Україні загинули 1793 цивільних – ООН

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1793 цивільних та 2439 отримали поранення. Загалом від війни з Росією постраждало 4232 мирних мешканців.
 
Про це станом на 10 квітня повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).
 
Бородянка

Зокрема, серед убитих – 458 чоловіків, 294 жінки, 27 дівчаток та 46 хлопчиків, а також 69 дітей та 899 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поранено 279 чоловіків, 213 жінок, 47 дівчаток та 46 хлопчиків, а також 136 дітей та 1718 дорослих, стать яких поки що невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин з великою площею враження, включно з обстрілами з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетними та повітряними ударами.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не внесені до вищенаведеної статистики.

Нагадаємо, за інформацією Верховного комісара ООН у справах біженців, від початку російського вторгнення в Україну кількість людей, які були змушені поїхати в пошуках безпеки та захисту за кордон, сягнула 4 мільйонів 503 тисячі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter