Від початку повномасштабної війни з Росією українські правоохоронці зареєстрували 99 тисяч кримінальних порушень

Дата: 16 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабного військового вторгнення РФ Нацполіція зареєструвала 99 тисяч кримінальних правопорушень. Загалом правоохоронці отримали та опрацювали майже 3,3 мільйона звернень громадян.
 
Про це повідомила пресслужба Нацполіції із посиланням на очільника відомства Ігоря Клименка.
 
Фото з відкритих джерел

“Розпочала (поліція – ред.) понад 23,1 тис. кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ та їхніми пособниками. В межах цих проваджень вже оголошено 381 підозру фігурантам, у тому числі й заочні”, – зазначив Клименко.

За його словами, правоохоронці відкрили понад 990 кримінальних проваджень за колабораціонізм, 172 особи – в статусі підозрюваних. При цьому 78 обвинувальних актів уже передано в суди.

Поліцейські викрили 99 диверсійно-розвідувальних груп та затримали майже 1,5 тисячі осіб за підозрою у диверсійній діяльності.

Також Клименко повідомив, що поліція зафіксувала понад 22,5 тисячі майнових злочинів, з яких понад 21,6 тисячі – крадіжок. Понад 5,7 тисячі підозрюваних у їх скоєні встановлені. Під час перевірки на блокпостах правоохоронці виявили 390 розшукуваних та понад 3,1 тисячі підозрілих осіб, імовірно причетних до незаконної діяльності, а також понад тисячу транспортних засобів, які перебували у розшуку.

Окрім того, поліцейські відкрили більш як тисячу кримінальних проваджень за фактами незаконного переправлення через державний кордон чоловіків, які підпадають під мобілізацію. Підозру за цю протиправну діяльність повідомили більш як 480 особам, понад 320 матеріалів скеровані до суду.

“Поліція зареєструвала понад 300 кримінальних проваджень за розкрадання гуманітарної допомоги та благодійних пожертв. 47 осіб отримали повідомлення про підозру за скоєння цих злочинів”, – зауважив очільник НПУ.

За зазначений період поліція знайшла 3307 зниклих дітей, 191 дитину ще розшукують.

Також заблоковано понад 4,5 тисячі ворожих інформканалів із загальною аудиторією більш як 33 мільйонів користувачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter