Від початку повномасштабної війни росіяни повністю зруйнували в Україні 180 шкіл – Лісовий

Дата: 26 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Армія РФ зруйнувала в Україні 180 шкіл. Понад 1,3 тисячі закладів освіти внаслідок російської агресії зазнали руйнувань і пошкоджень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на міністра освіти та науки Оксена Лісового.

Зруйнована внаслідок російських обстрілів школа в Сергіївці Донецької області. Архівне фото. Джерело: Донецька обласна прокуратура

Сьогодні ми маємо 180 тільки шкіл, зруйнованих вщент. Понад 300 закладів освіти зруйновано, понад 1000 закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі, чи можуть вони бути відбудовані, чи ні“, сказав Лісовий.

Як зазначив міністр, на облаштування укриттів до нового навчального року уряд виділив 1,5 мільярда гривень. Три чверті шкіл вже облаштовано укриттями різного рівня та якості.

75% шкіл облаштовані укриттями, але це не означає, що 75% учнів можуть повернутися до навчання. Це близько 9 тисяч шкіл, загалом у нас 13 тисяч шкіл. Для нас є пріоритетом повернення учнів, ми повертаємося до навчання там, де це можливо з безпекових питань. У регіонах, які наближені до зони бойових дій, навчання відбуватиметься онлайн“, – розповів посадовець.

Він підкреслив, що МОН рекомендує задля підвищення якості освіти повернутися до офлайн-навчання і вишам з дотриманням безпекових вимог. За його даними, багатьом закладам вищої освіти архітектура дозволяє облаштувати укриття, проте не скрізь можна прийняти всіх студентів.

За словами очільника міністерства міграція викладачів є ще однією проблемою, яка також може створити перепони для відновлення аудиторного навчання. Тому керівництво закладів вищої освіти має самостійно ухвалювати рішення про відновлення навчання в офлайн-форматі.

Нагадаємо, унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні майже 3,5 тисячі закладів освіти постраждали, а 335 – росіяни зруйнували повністю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter