Від початку повномасштабного вторгнення сапери знешкодили понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного російського вторгнення на території України знешкодили вже 70 090 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили в ДСНС.

Фото: ДСНС

Також з кінця лютого знешкодили 574,4 кілограма вибухової речовини, зокрема й майже 2 тисячі авіаційних бомб. 

Лише минулої доби сапери знищили 1 745 вибухонебезпечних предметів та 130 кілограмів вибухової речовини. Найчастіше працювали в Харківській області, де на виклики виїжджали 2 818 разів, на Миколаївщині – 1 108 викликів, на Київщині – 1 024 виклики, на Черкащині – 580 викликів, на Сумщині – 314, а також на Донеччині – 305.

Працювали піротехніки й на Луганщині, де після обстрілу російськими військовими Сєвєродонецька в трьох житлових будинках знайшли нерозірвані снаряди. 

Фото: ДСНС

У середньому за добу, як розповідав раніше начальник управління організації піротехнічних робіт і гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар, фахівці вилучають і знешкоджують від 2 до 6 тисяч вибухонебезпечних предметів, що майже в 10 разів більше, ніж до початку російського вторгнення. 

За попередніми оцінками, розмінування в Україні потребує 300 тисяч квадратних кілометрів, або майже половина країни. Нині піротехніки вже обстежили територію площею 12 тисяч 86 га.

Розміщення однієї міни, за підрахунками британського військового експерта Г’ю Мартіна, коштує приблизно 2 долари, натомість розмінування снаряда – приблизно тисячу. 

Нагадаємо, що за процесом розмінування України ви можете спостерігати на спеціальній інтерактивній мапі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter