Від початку повномасштабного вторгнення РФ з України виїхали майже 4 мільйони людей – ООН

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного військового вторгнення Росії майже чверть населення України змушена була покинути місця постійного проживання. Кількість біженців, які вимушені були виїхати з України, наближається до 4 мільйонів.

Такі дані станом на 28 березня наводить Організація Об’єднаних Націй (ООН).

Джерело: unian.net

Понад 3,8 млн людей були змушені втекти з країни, перетворивши цю кризу на найбільш швидкорослу кризу біженців після Другої світової війни. Ще 6,5 млн переміщено всередині країни”, – йдеться в повідомленні.

Ще близько 13 мільйонів людей застрягли в постраждалих районах або не можуть виїхати через підвищені ризики безпеки, руйнування мостів і доріг, а також через брак ресурсів або інформації про те, де знайти безпеку та житло.

Крім того, за підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини з 24 лютого до 27 березня, жертвами російських окупантів стали 1119 мирних громадян України. Ще 1790 осіб отримали поранення.

Військові РФ вбили 224 чоловіки, 168 жінок, 15 дівчаток, 32 хлопчики. Стать 628 дорослих та 52 дітей ще не встановили.

Поранили 201 чоловіка, 150 жінок, 32 дівчинки та 24 хлопчики. Стать ще 1313 дорослих та 70 дітей поки не встановили.

Більшість цивільних загинула через обстріл з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракетних та авіаударів, нагадали в ООН.

Нагадаємо, від початку повномасштабного воєнного вторгнення Російської Федерації в Україні загинули 143 дитини, ще 216 отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter