Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинули 143 дитини – Офіс генпрокурора

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися
 
Від початку повномасштабного воєнного вторгнення Російської Федерації в Україні загинули 143 дитини, ще 216 отримали поранення.
 
Про це станом на ранок 28 березня повідомили в Офісі генерального прокурора.
 
Потерпілий унаслідок обстрілу восьмирічний хлопчик Діма в реанімації в Харкові, 10 березня 2022 року. Фото: УНІАН

“Найбільше постраждало дітей у Київській – 67, Харківській – 49, Донецькій – 53, Чернігівській – 38, Миколаївський – 30, Луганській – 27, Запорізькій – 21, Херсонській – 24, столиці – 16, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях”, – йдеться в повідомленні.

27 березня російські військовослужбовці обстріляли села Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілів загинуло три дитини та одна отримала поранення.
 
Цього ж дня через обстріл окупантами Луганщини двоє дітей отримали поранення.
 
Також 27 березня внаслідок обстрілу російськими окупантами селища у Фастівському районі Київської області була поранена дитина.
 
У Херсонській області в лікарні від поранень помер 15-річний хлопець, які він отримав унаслідок артилерійського обстрілу.
 
У Сумській області 27 березня 2022 року військовий транспортний засіб РФ здійснив наїзд на родину, яка йшла дорогою, внаслідок чого 15-річний підліток отримав травми, а його батько помер у лікарні.
 
Через бомбардування та обстріли пошкоджено 733 заклади освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Києві.
 
У Генпрокуратурі зазначають, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.
 
Нагадаємо, Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter