Від Netflix вимагають видалити шоу з коміком Джиммі Карром, який прирівняв до “позитиву” вбивства нацистами ромів

Дата: 07 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Від власників стримінгової платформи Netflix вимагають видалити випуск шоу британського коміка Джиммі Карра, в якому той пожартував про Голокост. 

Про це повідомляє BBC.

Випуск під назвою “Його темний матеріал” вийшов на стримінговому сервісі на Різдво. На самому початку Карр попередив, що “шоу містить жарти про жахливі речі”.

“Жахливі речі, які могли вплинути на вас і людей, яких ви любите. Але це лише жарти. Це не страшні речі”, – сказав він.

Обурення спричинив фрагмент, у якому комік каже таке: 

“Коли люди говорять про Голокост, вони говорять про трагедію та жах 6 мільйонів євреїв, загиблих від нацистської військової машини. Але вони ніколи не згадують про тисячі вбитих нацистами циган. Ніхто про це не каже, тому що ніхто ніколи не хоче говорити про позитивні моменти.”

Обурені люди в дописах у соцмережах нагадували, що внаслідок геноциду в 1935–1945 роках на теренах Німеччини, країн – союзників Третього рейху й окупованих країн загинули, за різними оцінками, від 600 тисяч до 1,5 мільйона ромів.

Нині користувачі мережі вимагають від стримінгової платформи видалити відео, однак там на цю вимогу поки не відповіли. Не коментував випадок і сам Карр. 

Натомість британська міністерка культури Надін Дорріс схарактеризувала висловлювання Карра як “огидні” та заявила про розроблення урядом законопроєкту, що міг би заборонити стримінговим сервісам показувати комедійні шоу, які люди вважають образливими.

Це не перший випадок обурення громадськості, спричинений заявами публічних особистостей щодо Голокосту. Так, американський телеканал ABC News нещодавно відсторонив на два тижні акторку та ведучу програми The View Вупі Голдберг через її заяву про те, що Голокост нібито не пов’язаний з расистською ідеологією нацистів.

“Будьмо правдивими, Голокост – це не про расу, це не так. Йдеться про нелюдяність людини до людини, ось про що йдеться. Це дві групи білих людей”, – сказала вона.

Нагадаємо, що напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, 27 січня, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав поширювати інформацію про Голокост серед молоді й протистояти сучасним виявам антисемітизму та ксенофобії.

Фотографія обкладинки: скриншот відео Netflix

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter