Від дій російських окупантів в Україні загинули 136 дітей – Офіс генпрокурора

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабної збройної агресії РФ в Україні загинуло вже 136 дітей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 199 дітей.

Про це станом на ранок 26 березня повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото: facebook / Андрій Левківський

“Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 44, Донецькій – 50, Чернігівській – 38, Миколаївській – 28, Луганській – 25, Запорізькій – 17, Херсонській – 20 областях, Києві – 16, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях”, – йдеться у повідомленні.

25 березня року внаслідок обстрілу російськими військовими, на Донеччині загинула 9-річна дитина, ще одна отримала поранення.

24 березня року 13-річна дівчинка з селища на Миколаївщині внаслідок артобстрілу російськими військовими отримала численні поранення обличчя.

23 березня року через обстріл окупантами пішохідного моста у місті Чернігів,  родина з 11-річним хлопчиком отримали тілесні ушкодження у вигляді осколкових поранень.

У Генпрокуратурі повідомили, що через бомбардування та обстріли пошкоджено 570 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю.

“Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській та місті Київ. Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки”, – уточнили в Офісі генпрокурора.

У Генпрокуратурі зазначають, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter