Віцепрезидентка Бундестагу 26 лютого присвятила свій твіттер Криму

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У День спротиву окупації Криму менторка кримського політв’язня Нарімана Джеляла та віцепрезидентка Бундестагу Катрін Ґьорінґ-Екардт віддала свій твіттер-аккаунт для Кримського півострова. Вона опублікувала низку твітів про Крим, про людей, які чинили опір, про Кримську платформу та політв’язнів.

Про це йдеться на її твіттер-сторінці

Катрін Ґьорінґ-Екардт

Катрін Ґьорінґ-Екардт нагадала про протест кримчан 26 лютого 2014-го під стінами Верховної Ради Автономної Республіки Крим, під час якого кримчани також висловили свою позицію проти відокремлення півострова від України. 

Вона пригадала першу жертву тимчасової окупації Криму – кримського татарина Решата Аметова, якого викрали, коли він вийшов на мирний протест проти окупації Росії, та брутально вбили. 

Німецька політикиня зазначила, що, починаючи з 2014 року в тимчасово окупованому Криму регулярно відбуваються арешти. За різними оцінками, йдеться про понад 180 ув’язнених громадян України з політичних мотивів різного віку та різної національності.

Кожен десятий у списку бранців Кремля – журналіст. Вона згадала про Ірину Данилович, Владислава Єсипенка, Асана Ахтемова, Сервера Мустафаєва та Олексія Бесарабова. 

Також вона відзначила роботу Міжнародної Кримської платформи, яка працює у синергії задля деокупації Кримського півострова. До цієї платформи доєдналися понад 60 країн та організацій. Ґьорінґ-Екардт згадала про кримінальне переслідування за сфальшованими обвинуваченнями проти першого заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та братів Азіза та Асана Ахтемових, яких затримали після участі Нарімана в установчому саміті Кримської платформи у Києві. 

Нагадаємо, 26 лютого щороку Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Ця дата присвячена найбільшому мітингу спротиву під стінами Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Саме у цей день Росії не вдалося реалізувати “мирний сценарій” приєднання півострова через голосування парламенту і вранці наступного дня вона розгорнула військову операцію, захопивши будівлю парламенту Автономної Республіки Крим. 

Як відомо, до Дня спротиву окупації Криму в Києві відбувся спецпоказ документального фільму “Крим. Як це було” – про українських військових, які першими зіткнулися з тактикою гібридної війни і попри все залишилися вірними присязі та Україні. Фільм можна переглянути у YouTube.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter