Верховний суд США дозволив забороняти трансґендерам служити в армії

Дата: 23 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Верховний суд США дозволив забороняти трансґендерам вступати на службу в армію, згідно з указом президента Дональда Трампа, який раніше був заблокований.

Про це повідомляє ВВС.

Голосування суду задовольнило запит адміністрації президента Трампа. Раніше суд заблокував його указ про заборону трансґендерним людям служити в армії, проте 22 січня це рішення скасували. Чотири судді виступили проти того, щоб дозволити Трампу забороняти трансґендерам вступати на службу в армію.

Нагадаємо, 26 серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про заборону приймати трансґендерів на службу у збройні сили. Однак залишив долю нинішніх військовослужбовців-трансґендерів на розсуд Пентагону.

У меморандумі, підписаному Трампом, рішення мотивується серед іншого високими витратами на медичне обслуговування трансґендерів. Пізніше правозахисники подали на Трампа до суду через цю заборону.

За підрахунками Rand Corporation, серед 1,2 мільйона чинних військових понад дві тисячі можуть бути трансґендерами. За підрахунками організації, у 2016 році медичне обслуговування трансґендерів підвищило щорічні витрати Пентагону на медичне обслуговування на щонайбільше 0,13% – близько 8,4 мільйона доларів.

Адміністрація екс-президента США Барака Обами 2016 року дозволила трансґендерам служити у збройних силах. Але на початку липня 2017 року міністр оборони Джеймс Меттіс погодився на шість місяців відкласти прийняття трансґендерів на службу в армію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter