Верховний Суд Росії заборонив в країні “Свідків Єгови”

Дата: 21 Квітня 2017
A+ A- Підписатися

Верховний Суд Росії за позовом міністерства юстиції визнав діяльність організації “Свідки Єгови” в Росії екстремістською. Суд заборонив їй працювати на території країни.

Як передає ВВС Україна, суд погодився, що у діяльності “Управлінського центру свідків Єгови” в Росії можна побачити екстремізм, і тому центр треба ліквідувати.

Окрім цього суд постановив, що майно організації мають конфіскувати. У представників центру залишається можливість оскаржити рішення суду. Якщо скаргу подадуть, то рішення суду не діятиме, поки її не розглянуть.

Діяльність організації припинив Мін’юст ще до завершення розгляду у Верховному Суді.

Раніше в Росії тривало кілька судових процесів проти громад “Свідків Єгови”. Організацію зареєстрували в 1991 році. Їх звинувачують в екстремізмі.

Зокрема, в грудні 2014 року Верховний Суд Росії визнав екстремістським сайт організації, а також три книги “Чого насправді вчить Біблія?”, “Наближайся до Єгови” і “Приходь і йди за мною”.

Регіональні відділення організації неодноразово притягли в Росії до адміністративної відповідальності за звинуваченням у поширенні екстремістських матеріалів.

Організація “Свідки Єгови” з’явилася в 1931 році в США через поділ релігійного руху “Дослідники Біблії”. Релігійна доктрина організації має багато спільного із вченням неортодоксальних напрямків у християнстві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter