Верховний Суд відмовив у будівництві трьох багатоповерхівок на території парку “Микільська Слобідка”

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду остаточно відмовив в задоволенні позову щодо поновлення забудовнику оренди комунальних земельних ділянок по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, які входять в межі парку “Микільська Слобідка”. Відтак активісти врятували 5 га зеленої зони. 

Про це повідомив громадський активіст та доброволець ЗСУ Олег Симороз у своєму телеграм-каналі. 

Фото: Олега Симороза

“Остаточно відбили комунальні ділянки на Микільській Слобідці – стратегічна перемога у Верховному Суді!” – зазначив активіст у своєму телеграм-каналі. 

За словами Симороза, забудовник втратив право на користування двома комунальними земельними ділянками. 

Зазначимо, забудовник у межах прибережної захисної смуги Дніпра хоче побудувати три 25-поверхових будинки.

“Перед повномасштабним вторгненням нашій громаді вдалося вистояти у черговій спробі забудовника розпочати будівельні роботи, ми не злякалися ані тітушок, ані продажної поліції. Дуже щасливий, що два роки тому зірвав засідання з продажною колегією в апеляційному суді. Тоді вдалося домогтися їхнього відводу. Врешті-решт новій колегії після такого резонансу нічого не залишилося, щоб прийняти законне рішення, яке визнав і Верховний Суд”, – додав активіст. 

Раніше ініціативна група мешканців Броварів виступила проти вирубки 3306 дерев і 222 кущів по вулиці Київська, 225. З цією вимогою активісти прийшли до виконкому, який на їхнє прохання одностайно скасував попереднє рішення.

Нагадаємо, у Києві на Ярославській, 13-Б, повністю знесли 200-річний дерев’яний будинок. Це сталося о пʼятій годині ранку, одразу після закінчення повітряної тривоги. Місцеві жителі викликали поліцію. Представники департаменту благоустрою, які приїхали на місце події, сказали, що в будівельників немає дозволів на демонтаж.

Також у червні попри заборону забудовники знесли історичний будинок на вулиці Жилянській, 47. Це зробили для того, щоб звести багатофункціональний комплекс. Будинок на Жилянській залишався єдиною архітектурною пам’яткою нової забудови та був найстарішим з тих, що збереглися до сьогодення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter