Верховна Рада позбавила депутата від ОПЗЖ Іллю Киву мандата нардепа

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада достроково припинила повноваження депутата, члена політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Іллі Киви, який ще до початку війни втік на територію Росії.

Про це повідомляє видання LIGA.net із посиланням на співрозмовників з депутатського корпусу.

Джерело: rada.gov.ua

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Ради у вівторок, 15 березня. Підстава – заява Киви про складення повноважень. Те, що Кива написав заяву, підтвердив у телеграмі нардеп від “Євросолідарності” Олексій Гончаренко.

Насправді давно вже немає такого депутата, Киви, є контужений зрадник Кива. Зараз він боягузливо ховається десь в Іспанії. Але нічого, ми після перемоги його знайдемо і будемо судити за всією суворістю закону“, – написав Гончаренко.

Також, за його словами, нардепи Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман та Вадим Столар написали заяви про вихід із фракції ОПЗЖ.

Нагадаємо, на початку березня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила Іллі Киві про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

За її словами, на основі зібраних доказів можна вважати, що Кива своїми діями та висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter