Верещук закликала батьків на окупованих територіях не пускати дітей до школи на очне навчання

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

З 1 вересня в Україні почалося навчання, попри війну чимало закладів освіти навчаються в очному форматі. Російські окупанти теж відкрили школи на тимчасово окупованих територіях і використовують їх як живий щит для російської військової техніки та особового складу.

Про це повідомила очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Фото: Народне слово

Окупанти переконують батьків, що їхні діти мають вчитися очно. 

“Усе це робить Міноборони РФ у змові з місцевими зрадниками та колаборантами. Їхня мета полягає в тому, щоб використовувати мережу шкіл на ТОТ як живий щит для російської військової техніки та особового складу”, – додала Верещук.

Міністерка також закликала українців евакуюватися на підконтрольну територію.

“Якщо ви залишаєтеся на ТОТ, рано чи пізно росіяни використають вас як “живий щит”. Не треба. Поки є можливість, виїжджайте”, – наголосила вона.

Раніше Генштаб повідомляв, що у школі тимчасово окупованого села Орлянське Запорізької області діти навчаються на другому поверсі, коли на першому проживають окупанти, а на подвір’ї стоїть військова техніка росіян.

Нагадаємо, що у Новій Каховці до дитсадка, “відкритого” під патронатом окупанта, привели одну дитину. За словами депутатки Новокаховської міської ради Ірини Лепень, більше охочих відвідувати дитсадок не знайшлося.

Водночас у захопленому Мелітополі на Запоріжжі окупанти погрожують батькам, які відмовляються відпускати дітей до шкіл вчитися за російською програмою, забрати в них дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter