Велика Британія заявила про підготовку “найжорсткішого режиму санкцій” проти Росії

Дата: 01 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс внесла до парламенту новий законопроєкт, який посилить і розширить режим санкцій Британії у відповідь на агресію Росії проти України.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу британського уряду.

Ліз Трасс. Джерело: otakukart.com

Раніше країна запроваджувала санкції лише проти осіб, пов’язаних з дестабілізацією України. Розширений режим означатиме, що під санкції може потрапити набагато ширше коло осіб і підприємств через їхню важливість для Кремля.

Нові обмеження застосують у разі потреби завдати удару російській державі та її стратегічним інтересам “там, де це дійсно боляче”, наголосили в британському уряді.

Указаний режим санкцій також передбачатиме спільну діяльність Британії зі США та іншими союзниками, щоб заморозити активи та заборонити поїздки визначеному колу осіб.

“Незалежно від того, чи підтримуєте ви агресивні дії Росії проти України, чи маєте ширше значення для Кремля, ми матимемо право накласти на вас санкції. Всі варіанти можливі й сховатися буде ніде”, – заявила Трасс.

Це стане найжорсткішим режимом санкцій проти Росії від початку їхнього запровадження. Також, за словами глави МЗС Британії, такий підхід “ознаменує найбільшу зміну в нашому підході з моменту виходу з Євросоюзу”.

Трасс уточнила, що Британія чітко дала зрозуміти, що єдиний шлях уперед для Росії – це деескалація, припинення агресивної кампанії гібридної війни та початок змістовних перемовин.

Відповідний закон має набрати чинності 10 лютого.

Раніша ZMINA ЄССША та Британія попередили РФ, що в разі нападу на Україну вона зіткнеться із санкціями, які спричинять “масштабні наслідки та тяжкі витрати”.

Водночас країни ЄС розділилися в питанні, які саме дії Росії мають призвести до масштабних санкцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter