Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії через війну в Україні

Дата: 22 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Великої Британії запровадив нові санкції про Російської Федерації через повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомили на сайті уряду.

Лондон. Фото Наталії Адамович

Під обмеження потрапили компанії, пов’язані із російським військово-промисловим комплексом, а також імпортери металів, алмазів та енергоносіїв. Всього санкції торкнулися 50 фізичних та юридичних осіб.

Так, санкції запровадили щодо 14 осіб і компаній, пов’язаних із виробництвом ракет, снарядів та вибухових речовин. Серед них – Пермський пороховий завод, завод імені Свердлова у Дзержинську та Каменськ-Уральський металургійний завод.

До списку санкцій також увійшли гендиректор алмазодобувної компанії “Алроса” Павло Мариничев і чотири члени ради директорів, співвласники Уральського гірничо-металургійного комбінату Едуард Чухлєбов, Ігор Кудряшкін та Олександр Бунін, голова ради директорів Об’єднаної металургійної компанії “Мечел” Ігор Зюзін.

Водночас у санкційному списку опинилися шість директорів “Новатека”, “224-й Летный отряд”, що обслуговує перевезення перших осіб РФ, алмазодобувна компанія AGD Diamonds, компанія “Арктик СПГ 2”.

Також Лондон запровадив санкції проти компаній Azia Shipping Company та Ibex Shipping INC, які беруть участь у постачанні зброї з КНДР до Росії, а також турецького постачальника електроніки Cozum Yazilim Donanim Elektronik та трьох китайських компаній. Одна з них, Beijing Micropilot Flight Control Systems, виробляє двигуни для безпілотників.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що уряд Великої Британії ухвалив рішення про створення спеціального органу для боротьби з компаніями, які ухиляються від антиросійських санкцій, – Управління із застосування торговельних санкцій (OTSI).

OTSI здійснюватиме нагляд за виконанням торговельних санкцій, розслідуватиме можливі порушення, накладатиме штрафи й передаватиме справи до Служби доходів та митниці для кримінального переслідування.

Підрозділ працюватиме разом з Управлінням із застосування фінансових санкцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter