Велика Британія запровадила нові санкції проти російських пропагандистів

Дата: 05 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Велика Британія 4 травня запровадила санкції проти ВДТРК, сайтів RT і Sputnik та низки російських медійників, які стоять “за жорстокою кампанією Путіна з дезінформації”, зокрема, сайтів RT і Sputnik.

Відповідну інформацію розмістили на урядовому сайті країни.

Фото автора Georg: Pexels

Російські пропагандисти “занадто довго випускали небезпечну нісенітницю, видаючи її за серйозні новини”, щоб виправдати вторгнення Путіна в Україну, прокоментував це рішення міністр технологій та цифрової економіки Кріс Філп.

Медіа вже зняли з ефіру в Британії, мати з ними бізнес в країні заборонено. Відтепер перейшли до вимкнення їхніх вебсайтів, акаунтів у соціальних мережах та застосунків, щоб ще більше зупинити поширення пропагандистської брехні, сказав він.

Під нові санкції потрапили працівники державного Первого канала, серед яких медійники, що приєдналися до російських військ в Україні:

Євген Піддубний, військовий кореспондент Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК);

Олександр Коц, військовий кореспондент російської газети “Комсомольская правда”;

Дмитро Стешин, російський журналіст, спеціальний кореспондент “Комсомольской правды”.

Інші організації “стратегічної пропаганди”, які підпадають під санкції:

  • ВДТРК – телерадіокомпанія, яка відіграла ключову роль у виправданні агресії Росії проти України;
  • інформаційне агентство InfoRos, яке поширює дестабілізаційну дезінформацію про Україну та, ймовірно, має зв’язки з російськими спецслужбами;
  • SouthFront – дезінформаційний сайт, який поширює неправдиву інформацію і намагається виправдати вторгнення Росії в Україну;
  • Fundation Strategic Culture – онлайн-журнал, який поширює дезінформацію про вторгнення Росії в Україну, зокрема про роль російських військ у вбивстві мирного населення в Бучі.

Також Росії закриють доступ до консультаційних, бухгалтерських та PR-послуг Великої Британії. Наразі під санкціями Великої Британії загалом перебуває 1600 компаній та громадян Росії.

Раніше міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко заявив, що російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Володимир Соловйов, Ольга Скабєєва та інші роками готували підґрунтя для масових убивств українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter