Вдень російські війська обстріляли Херсон: поранення дістали 23 цивільних (оновлено)

Дата: 16 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Вдень 16 червня, у пʼятницю, окупанти вдарили по Херсону. Через ворожу атаку поранені 23 місцевих жителі, з них троє – діти. Також пошкоджена будівля медичного закладу.

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі. 

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Так, за даними слідства, 16 червня близько 13:00 російські військові масивно обстріляли житлові масиви міста Херсона.

Станом на 18:00 відомо про 23 травмованих цивільних, серед них троє неповнолітніх.

Внаслідок обстрілу також пошкоджені багатоповерхівка, адмінбудівлі медичного та навчального закладів, автотранспорт, лінії електропередач.

Фото: Андрій Єрмак

“Удари наносились по Таврійському мікрорайону, Корабельному району та центральній частині міста. Усіх постраждалих шпиталізували. Троє людей знаходяться в тяжкому стані, всі інші отримали середні або легкі травми. Укриття врятувало життя багатьом людям”, – зазначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Місцева прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Правоохоронці продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених окупантами.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Раніше ZMINA писала, що внаслідок обстрілу російськими військовими Херсона 10 червня поранення отримали двоє чоловіків. Тоді росіяни вчергове гатили по Корабельному району Херсона. 52-річний та 25-річний чоловіки допомагали евакуювати людей з районів підтоплення, викликаного підривом росіянами Каховської ГЕС. 

Нагадаємо, що 16 червня російські окупанти також здійснили масовану атаку на Київщину. Сили ППО знищили навколо столиці щонайменше 6 аеробалістичних ракет “Кинджал”, 6 крилатих ракет “Калібр” та 2 розвідувальних БпЛА.

Внаслідок атаки, за попередніми даними, у самому Києві руйнувань та постраждалих немає. Однак в області пошкоджені понад 30 приватних будинків та постраждали четверо людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter