Вчитель з Рівненщини, який розбещував свою ученицю, отримав три роки умовно

Дата: 07 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Здолбунівський районний суд Рівненської області визнав винним у розбещенні неповнолітньої 22-річного місцевого жителя та присудив йому три роки умовного терміну. 

Вирок опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень. 

Засуджений викладач танців з Рівненщини. Фото: ТРК “Україна”

Правоохоронці викрили 22-річного чоловіка, який викладав танці в гуртку при школі №7 у Здолбунові, ще навесні.  Договір про співпрацю щодо танців навчальний заклад уклав з приватною підприємницею, однак за фактом працював саме засуджений, хоча й не мав на це права.

Мати потерпілої, як розповідала адвокатка Юлія Щербяк, одного дня взяла до рук телефон доньки, де в папці з видаленими знімками побачила оголені фото чоловіка.

“Дівчинка розповіла, що вчитель танців їй пише і присилає фото. Він просив дитину робити те саме. Дівчинка не розуміла до кінця, що відбувається”, – зазначала захисниця. 

Уже на суді стало відомо, що чіплявся викладач не тільки до молодшої дівчинки, але й до її старшої сестри. Їй він також надсилав фото своїх геніталій та непристойні відео. 

Спочатку чоловік відмовився свідчити проти себе, однак згодом визнав свою провину та заявив, що розкаюється. У матері дівчинки він попросив вибачення в залі суду.

Окрім трьох років умовного терміну засуджений має сплатити 30 тисяч гривень за позовом батьків дівчинки, 20 тисяч, які вони витратили на адвоката, та 100 тисяч гривень моральної шкоди. Після спілкування з викладачем дівчинка, як ідеться в матеріалах суду, перебувала в депресивному стані й не могла відвідувати гуртки та школу.

Найближчі три роки засуджений також не зможе викладати. 

Згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, яке фонд проводив серед українських дітей 14–18 років, 11% з них показували своє оголене тіло, а 10,4% дозволяли торкнутися до голих частин свого тіла або обмацати себе. Ще 7,8% опитаних займалися сексом за певну плату, а 3,2% погоджувалися сфотографуватись або знятись у фільмі в оголеному вигляді.

Лише цього року від сексуального насильства постраждали вже 70 неповнолітніх, а минулого – понад 400. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter