Вчора росіяни обстріляли залізницю на Харківщині, загинули рятувальник і поліціянт

Дата: 14 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Увечері 13 липня війська РФ завдали кількох ударів по залізниці в селищі Буди Харківської області. Унаслідок другого обстрілу загинули рятувальник і поліціянт, ще 25 людей постраждали.

Про це повідомили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та пресслужба “Укрзалізниці”.

Наслідки російського обстрілу Харківщини. Джерело: фейсбук-сторінка Ігоря Клименка

Коли росіяни вдарили перший раз, на місце прибули всі екстрені служби. Тоді росіяни завдали наступного удару. Через це загинули начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області, підполковник служби цивільного захисту Артем Костиря та поліціянт сектора реагування патрульної поліції Харківського районного управління поліції, старший сержант поліції Олексій Кощій.

“Двоє людей у важкому стані, 13 у середньому, інші – в легкому”, – написав Синєгубов.

Спочатку було відомо про 22 поранених, згодом посадовець уточнив, що постраждалих 25, серед них двоє дітей: дівчинка 14 років та 9-річний хлопчик.

“Наразі серед дев‘яти госпіталізованих: троє поранених амбулаторно лікуються, троє потребують оперативного втручання, дві людини – у середньому стані”, – зазначив голова Харківської ОВА.

14-річна дівчинка продовжить лікування в дитячій лікарні, її стан – середній.

Також відомо, що серед поранених троє рятувальників, поліціянт та п’ятеро залізничників. Поранені машиніст, начальниця станції, черговий по станції, старший шляховий майстер і складач поїздів. Трьох з них з осколковими пораненнями та контузією госпіталізували, двом надали допомогу на місці.

Через обстріл загорілися вагони, вогонь оперативно локалізували.

Нагадаємо, що раніше, 13 липня, російські військові вже обстрілювали Харківщину, внаслідок чого загинула цивільна. 

Російські військові вбили в Україні вже понад 12 тисяч цивільних, серед яких пів тисячі дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter