Убивство Павла Шеремета: суд розгляне речові докази під час виїзного засідання

Дата: 02 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва запланував на 21 вересня виїзне засідання, на якому продовжить розгляд справи, зокрема дослідить речові докази прокуратури, деякі з яких є габаритними, наприклад кузов автомобіля.

Про це повідомила суддя, що головує, Оксана Голуб, пише Укрінформ.

Павло Шеремет. Джерело: nv-online.info

Під час засідання 2 вересня сторони процесу дослідили низку речових доказів, вилучених під час проведення обшуку у фігурантів справи про вбивство журналіста музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та дитячої лікарки, волонтерки Юлії Кузьменко.

Також судді дослідили книжки “Войсковая разведка” та “Розвідувально-пошукові дії”, вилучені під час обшуку за місцем проходження військової служби ще однієї обвинуваченої в причетності до вбивства Шеремета – військової медсестри Яни Дугарь.

Загалом під час судового розслідування розглянули 26 томів письмових доказів у справі. Зокрема, зачитувався протокол огляду тіла загиблого в приміщенні моргу.

Нагадаємо, що 17 серпня 2021 року Шевченківський райсуд столиці продовжив на два місяці запобіжні заходи фігурантам справи про вбивство журналіста Шеремета – Андрію Антоненку та Яні Дугарь.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 4 серпня Шевченківський районний суд Києва пом’якшив запобіжний захід ще одній підозрюваній у причетності до вбивства Юлії Кузьменко. Цілодобовий арешт їй замінили на нічний домашній, також з жінки зняли електронний браслет.

Один з керівників “Української правди” Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter