Фігурантці справи про вбивство журналіста Шеремета Юлії Кузьменко пом’якшили запобіжний захід

Дата: 04 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський райсуд Києва 4 серпня змінив запобіжний захід для фігурантки справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, лікарки та волонтерки Юлії Кузьменко з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Про це повідомив адвокат Тарас Безпалий на своїй сторінці у Facebook.

Джерело: slovoidilo.ua

“Юлії Кузьменко змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт і зняли браслет”, – написав він.

У березні нинішнього року захист Кузьменко просив відпустити її на поруки або під особисте зобов’язання. Серед тих, хто був готовий узяти її та іншого фігуранта справи музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка (Riff) на поруки, був колишній президент України Петро Порошенко, депутати Олексій ГончаренкоЯна ЗінкевичВолодимир Ар’євМарія ІоноваРоман Костенко та Аліна Михайлова, а також підполковник Олексій Нікіфоров.

Адвокати Антоненка клопотали про зміну запобіжного заходу для нього на будь-який, що не передбачає перебування в СІЗО, зокрема домашній арешт. Також вони просили випустити свого підзахисного на час засідання з “акваріуму”, однак суддя Голуб не дозволила цього. 

Проте вже в травні його відпустили під домашній арешт.

Щодо третьої підозрюваної в справі – військової медсестри Яни Дугар, то вона перебуває під особистими зобов’язаннями. 

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: Кузьменко, Антоненка та Дугар.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугар наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Фото обкладинки: фейсбук-сторінка Софії Федини

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter